s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ ЗА РУБЕЖОМ Образование в Великобритании Перспективність здобуття вищої освіти в Шотландії


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Перспективність здобуття вищої освіти в Шотландії

Журнал «Сучасна освіта» №3 (березень, 2017 рік)

На думку іноземних студентів і освітніх аналітиків Шотландія є найкращим місцем у світі для здобуття вищої освіти. Це твердження засноване на аналізі, наведеному в доповіді «A Strategic Analysis of the Scottish Higher Education Sector's Distinctive Assets», підготовленому шотландським офісом Британської Ради.
Про що говорять факти проведеного дослідження?

Трохи історії

Уже шість століть Шотландія додає свої славні сторінки в історичну енциклопедію світової вищої освіти. Заснований в 1413 році, Сент-Ендрюський університет став першим університетом в Шотландії і третім найстарішим в Великобританії після Оксфорда і Кембриджа. Ще три шотландських університети відносяться до найбільш старих за датою заснування в англомовному світі. Це університет Глазго (заснований в 1451 г), Абердинський університет (заснований в 1495 г) і Единбурзький університет (заснований в 1582 г).

Зараз Шотландія має найвищу концентрацію університетів в Європі, які забезпечують першокласну освіту тисячам студентів і проводять дослідження світового рівня з широкого кола питань.

У шотландських вузах навчається більше іноземців, ніж в інших частинах Великобританії.

У 15 шотландських університетах і чотирьох вищих навчальних закладах навчається 220000 студентів, з яких 41100 - представники інших країн. В абсолютному вираженні до вузів Шотландії вступає більша кількість іноземних студентів у порівнянні з іншими частинами Великобританії.

Шотландія займає перше місце в світі за кількістю рейтингових університетів, що приходять на кожного жителя країни.

В останньому світовому університетському рейтингу Таймс Вища Освіта (THE) в топ-200 вузів увійшли 4 шотландських вузи. Единбурзький університет зайняв 27 місце, університет Глазго – 88-е, Сент-Ендрюський університет - 110-те і Абердинський університет - 188-те.

Шотландія займає третє місце в світі за кількістю опублікованих наукових робіт, що припадають на душу населення.

Такий стан шотландських університетів у всесвітньому рейтингу THE не дивно, тому що вони відомі не тільки якістю навчання, а й тим, що з усього обсягу вироблених ними наукових досліджень 50% відносяться до світового рівня.

Вони публікують 1% від обсягу наукових робіт світової спільноти і посідають третє місце в світі за їх кількістю, що припадають на душу населення. У країні, як ні в якій іншій, створена велика кількість міжуніверситетських наукових центрів, що працюють в основному по восьми наукових напрямків, визначених урядом Шотландії як пріоритетні для зміцнення економічної позиції країни на світовому ринку.

До них відносяться: енергетика, науки про життя, освіту, фінансові та бізнес-послуги, творчі індустрії, інформаційні комп'ютерні технології і електронні технології, продукти харчування та напої і туризм.

Показники працевлаштування випускників шотландських вузів вищі, ніж в інших частинах Великобританії.

Шотландські університети відомі своїми міцними зв'язками з бізнесом, роботодавцями державного сектора і промисловості. Вони зачіпають науково-дослідницьку та викладацьку діяльність університетів і створюють місця для проходження робочих практик. Навчальні плани більшості університетських програм створюються після консультацій з бізнесом, зацікавленим у залученні висококваліфікованих кадрів на роботу.

Ці тісні відносини між вузами і бізнесом мають два видимих результати: збільшення інвестицій в університетські дослідження і поліпшення перспектив працевлаштування для випускників вузів.

Як результат, показники працевлаштування випускників шотландських вузів вищі, ніж в інших частинах Великобританії. За даними Scottish Development International, щорічно зі стін шотландських університетів випускається близько 35000 молодих фахівців. Серед них кожні дев'ять з десяти знаходять роботу або продовжують навчання через півроку після випуску. Університет Роберта Гордона вже 12 років очолює список британських вузів за показником працевлаштування випускників. Крім нього в топ-20 рейтингу зайнятості «Гардіан» входять університет Глазго, Единбурзький університет, університет Херіота-Уатта і Сент-Ендрюський університет.

Іноземні студенти оцінюють своє навчання в Шотландії вище, ніж в інших країнах світу.

За результатами Міжнародного студентського барометра - опитування студентів, які здобувають вищу освіту за межами своїх держав, Шотландія набрала більше балів, ніж решта Великобританії та інших країн світу.
Якість університетського викладання, репутація вузу і присвоєні кваліфікації стали найбільш важливими факторами на користь вибору Шотландії як місця навчання.

Переважна більшість опитаних студентів відзначили, що вони будуть рекомендувати шотландські університети своїм друзям і знайомим.

Джерело: http://www.directtalk.ru

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!