s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ ЗА РУБЕЖОМ Образование на Кипре Интервью с директором Представительства Университета Никосии на Украине и в странах СНГ Наталией Фоминой


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

«Рекомендую вчитися на Кіпрі» - Данило Лукашов

Студент бакалаврської програми готельно-ресторанного менеджменту в Університеті Нікосії Данило Лукашов розповідає про своє навчання в найбільшому приватному університеті Кіпру.

Данило, чому для здобуття вищої освіти Ви вибрали університет саме на Кіпрі?

Вступати в університет саме на Кіпрі вирішив, тому, що така вища освіта буде найкращим стартом для моєї майбутньої кар'єри, оскільки у мене буде більше можливостей використовувати отриманий освітній досвід за кордоном.

В якому році Ви вступили до Університету Нікосії, на який факультет?

Вступив у 2013 році. Вчуся за напрямком готельно-ресторанний менеджмент. Навчатися тут Университет Никосиидуже цікаво, оскільки викладають багато практики, що дуже важливо для використання отриманих знань у реальному житті.

Чи виходить вибиратися додому?

Так. Графік канікул і відсутність проблем з візою дозволяють вибиратися додому часто. Єдине обмеження - знаходження поза межами Кіпру не повинно перевищувати 3 місяці, і оновлювати студентську візу потрібно щороку.

Чи складно слухати лекції англійською мовою?

Я не відрізнявся успіхами в школі з англійської мови, але за два роки до вступу в університет Нікосії почав ходити на додаткові курси. Вони мені допомогли. У цьому університеті дуже гнучка програма для тих студентів, які знають англійську недостатньо. Для них є спеціальні курси, які можуть навчити студента розуміти англійську мову, а також предмети, які не вимагають поглибленого знання англійської мови.

Як відбувається спілкування з викладачами? Чи відчувається допомога з їхнього боку?

Всі викладачі дуже хороші. У них є всі якості, які потрібні хорошим викладачам. Вони допомагають, якщо щось не зрозуміло і готові відразу ж відповісти на ваше запитання, а якщо немає часу, то відразу після закінчення лекції. Також у більшості викладачів є свої офіси, в яких вони знаходяться в певні години, і в ці години до них може зайти будь-який студент і поставити своє запитання. А якщо у викладача немає офісу, у нього є електронна поштова скринька на яку йому можуть писати студенти, у яких не виходить поставити запитання під час лекції.

Наскільки велике навчальне навантаження?

Университет НикосииНасправді навантаження з предметів не дуже велике в порівнянні з навчанням в Україні, але це не означає, що тут гірше викладають. Навчальний матеріал дуже стислий і професійно представлений. Студенти легко запам'ятовують матеріал і добре застосовують його на практиці.

Як проходить Ваше дозвілля?

На моєму факультеті у мене досить багато часу і це мені дозволяє самому добре заглибитися в процес навчання, а також повноцінно працювати. На початку семестру я записався до багатьох гуртків в університеті - до гуртка шахів, фотографії, активного відпочинку. Всі ці гуртки дуже цікаві для учасників.

Наскільки Університет Нікосії відповідає Вашим очікуванням?

Спочатку я не уявляв, яким буде тут навчання і студентське життя. Але взагалі я дуже задоволений тутешньою обстановкою і навчанням. Думаю, що ті люди, які побачать рекламу цього університету не пошкодують, якщо приїдуть сюди на навчання. Особисто я, повторюся, дуже задоволений.

Які умови проживання? Чи все Вас влаштовує?Университет Никосии

Живу в хостелі. Проживання тут відносно дороге. Багато студентів для того щоб заощадити живуть разом в одних апартаментах. Вартість усіх продуктів і всіх послуг дещо дорожче ніж в Україні. Але це через рівень життя на Кіпрі, тут інші зарплати, отже, інші витрати. Мене все влаштовує, і я б усім рекомендував їхати вчитися на Кіпр.

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!