s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ ЗА РУБЕЖОМ Образование во Франции Паризький університет Сорбонна


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Паризький університет Сорбонна

Журнал «Сучасна освіта» №6-7 (червень-липень, 2017 рік)

Паризький університет Сорбонна - один з найстаріших у світі, знаходиться в одному ряду з университет СорбоннаОксфордом, Кембриджем і іншими вузами зі світовим ім'ям. Уже кілька століть поспіль університет випускає відмінно освічених і культурних фахівців з прекрасними професійними навичками і знаннями. В Сорбонні можна отримати якісну фундаментальну освіту з багатьох спеціальностей і диплом, який високо цінується у всьому світі. Тут навчалися багато видатних людей і знаменитостей, наприклад, П'єр і Марія Кюрі, а також наші співвітчизники Марина Цвєтаєва, Максиміліан Волошин, Микола Гумільов.

Історія Сорбонни

Паризький університет був заснований в середині XII століття, коли церковні коледжі об'єдналися в один навчальний заклад. Свою назву університет отримав завдяки засновнику богословського факультету Роберту Сорбону, який створив цей коледж, щоб навчати бідних молодих людей. Богослов'я, вільні мистецтва, юриспруденція, медицина – ось основна спеціалізація Сорбонни в Середні століття.

Всі учні підпорядковувалися церкві, а в знак того, що вони знаходяться під папською протекцією, носили спеціальний одяг і голили верхівки голів. Студенти вступали до школи в 13-14 років і вчилися від 6 до 12 років.

У 1470 році в Сорбонні відкривається перша паризька друкарня, а згодом створюється бібліотека. Протягом століть університет розширювався, реорганізовувався і кілька разів закривався. В останній раз це відбулося в 1968 році, коли Сорбонна стала центром студентських хвилювань. Умови життя студентів залишали бажати кращого. Студенти протестували проти вузівської дисципліни, навчального плану, наповненого непотрібними предметами, вимагали участі в самоврядуванні. Після наведення порядку і проведення реформи освіти, Паризький університет набув свого сучасного вигляду.

Як вступити до Сорбонни?

Парижский университет СорбоннаСпочатку студент вступає на відділення Foundation, де протягом 2-х семестрів проходить курс французької мови і здає за підсумками іспит DELF, аналог IELTS і TOEFL з англійської мови. Для вступу потрібен документ, що засвідчує особу, диплом, атестат або виписка з поточними оцінками, а також хороші базові знання французької мови.

Документи зазвичай подаються в травні, зарахування відбувається у вересні. Вартість курсів приблизно становить 1800 євро за семестр, крім цього оплачується страховка (200 євро) і реєстраційний збір (188 євро). Після складання іспиту відбувається зарахування до університету. Вступних іспитів тут немає, зараховуються всі, але в період навчання більшість відсіюється через нездані сесії. Іспити в університеті дуже складні, тому потрібно відповідально підійти до підготовки до них. Навчання в самому університеті безкоштовне.

Як відбувається навчання?

Університет працює по Болонській системі, є 2 ступені – бакалаврат і магістратура. На бакалавра навчаються 3 роки, на магістра – 1-2. Сорбонна пропонує фундаментальну, теоретичну освіту, що дає бакалаврам прекрасну можливість отримати хорошу базу знань. Далі все залежить від вашої спеціалізації: студенти, яким потрібна практична спрямованість освіти, вступають до магістратури в інші школи, інші залишаються в Сорбонні на другу сходинку. Навчання займає близько 8 годин на день. 2 рази в рік проходять сесії, більшість яких здається в формі тестів. Є тільки дві спроби здати іспит, після невдалої перездачі студент відраховується. Студент повинен бути готовий до великого обсягу самостійної роботи і мати високий рівень самоорганізації. Влітку студенти за бажанням проходять стажування за фахом в тих компаніях, які готові будуть надати їм цю можливість.

Життя паризьких студентів

Жити студент може в резиденції університету, вартість проживання становить приблизно 500 євро в місяць. Можна також скооперуватися з друзями і зняти квартиру-студію за середньою ціною 1000 євро на місяць. Проїзд в громадському транспорті за студентською картою коштує 350 євро за рік, в місяць йде приблизно 400 євро на їжу і розваги. У самому університеті є студентський театр і спортивні секції, вся решта життя відбувається в Парижі: музеї, кіно, ресторани, парки розваг, клуби ...

Париж дарує море розваг, але ні в якому разі не варто занурюватися в них з головою і забувати про навчання, адже весь час доводиться відповідати тим високим вимогам, що пред'являє до своїх студентом один з кращих університетів світу.

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!