s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ ЗА РУБЕЖОМ Образование в Канаде Безкоштовне навчання в Канаді для українців: міф чи реальність


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Безкоштовне навчання в Канаді для українців: міф чи реальність

Журнал «Сучасна освіта» №2 (лютий, 2017 рік)

Існує дуже багато міфів про навчання за кордоном, а саме про навчання в Канаді. Перш за все, серед студентів побутує думка, що освіту в Канаді можна отримати безкоштовно. Чи так це? Чи існують безкоштовні програми навчання в Канаді? Як отримати стипендію або грант на навчання? Як правильно розрахувати вартість вищої освіти в Канаді і тим самим заощадити на навчанні в канадському коледжі чи університеті.

Вища освіта в Канаді платна для громадян цієї країни і для іноземців. В середньому рік навчання в канадському коледжі обійдеться вам від 11000 до 17000 $ в рік, в університеті в Канаді – від 17000 до 25000 $ в рік. Погоджуся, що вартість навчання не дешева, тим більше що в цю суму не входить проживання і супутні витрати студента на харчування, деякі навчальні матеріали та кишенькові витрати.

Але є кілька хитрощів, якими я із задоволенням можу поділитися з вами, і які можуть знизити вартість навчання в Канаді або принести додатковий дохід.

Перш за все скажу, що стипендіальні програми в Канаді існують у вигляді знижок на навчання. Їх значно менше ніж в інших країнах, присвоюються вони виключно тим студентам, які пройшли ретельний відбір. Найчастіше стипендії або гранти присвоюються магістрам (дуже рідко бакалаврам) в сфері природничих наук, інженерних, гуманітарних, соціальних наук і в медицині. Раджу студентам вивчити наступні сайти, які дають більш детальну інформацію про стипендіальні програми: www.scholarships-bourses.gc.ca, www.scholarshipscanada.com,  www.vanier.gc.ca.

ЯК ЗНИЗИТИ ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ

1. Вибирайте університет або коледж в таких провінціях як: Вінніпег, Альберта, Саскачеван або Манітоба. Вартість навчання в цих провінціях Канади набагато нижче. Приміром, вартість навчання в університеті Манітоба становить приблизно 11 – 15 000 $ в рік, це значно нижче ніж в університетах, розташованих в провінції Онтаріо. Тим більше слід враховувати, що ви будете витрачати набагато менше на проживання та харчування.

2. Університети і коледжі дають невеликі знижки на навчання талановитим студентам, які показують хороші результати в навчанні. Ці знижки можуть бути в розмірі від 1000 до 5000 $.
3. Вибирайте наукові спеціальності, так як в процесі навчання у вас буде можливість працювати над науковими дослідженнями, які фінансуються державою Канади. У студентів, які навчаються на факультетах природничих наук, інженерних, гуманітарних і соціальних наук більше шансів отримати знижку на навчання або стипендію.

4. Робота під час навчання: Канада на сьогодні одна з країн, яка дає можливість студентам працювати 20 годин на тиждень під час навчання і 40 годин на період канікул. Середня заробітна плата в годину приблизно становить 10 доларів (в залежності від провінції. Посилання на джерело: http://www.retailcouncil.org/quickfacts/minimum-wage).

5. Після закінчення навчання студенти державних навчальних закладів мають право подати заяву на Дозвіл на роботу і залишитися в Канаді отримувати професійний досвід від 1 до 3 років, в залежності від програми.

6. Почніть ваше навчання з 2 річної програми в коледжі Канади. Вартість навчання в канадському коледжі набагато нижче, тим більше, дворічна програма дає можливість переводу на 3 курс університету, програму бакалавра.

7. Якщо у вас немає достатньо грошей, щоб отримати диплом бакалавра в Канаді, ви можете отримати його в одному з університетів України, а потім вступити до університету або коледжу Канади на програму магістра або післядипломну програму. Вони дають такі ж перспективи, як і дипломи бакалавра.

8. У Канаді дуже цінується професійна освіта. Обирайте ті спеціальності, які затребувані в Канаді, таким чином у вас буде більше шансів отримати посвідчення на проживання після закінчення навчання.

9. Вивчайте англійську мову вдома, це дозволить вам вступити до університету або коледжу без попередньої мовної підготовки, і таким чином трохи заощадити на навчанні.

Я завжди рекомендую студентам, і насамперед батькам – планувати навчання за кордоном заздалегідь. Вам необхідно подумати, яку суму ви можете відкласти на навчання дитини в університеті або коледжі, і відштовхуватися від цього.

Наприклад, якщо ви можете витратити на дитину близько 20 – 25 000 доларів США в рік, я рекомендую вибрати для студента навчання в Коледжі. Після одинадцятого класу, маючи на руках атестат про повну загальну середню освіту і хороші знання англійської мови, студент без проблем може вступити на перший курс програми Бакалавр або Професійний диплом до коледжу в Канаді.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ – ВИПУСКНИКІВ СЕРЕДНІХ ШКІЛ

Якщо ви випускник школи, і хочете отримати вищу освіту в Канаді, тоді ці рекомендації для вас:

  • Вивчайте англійську мову в Україні, і здавайте тест з англійської IELTS / TOEFL тут. Це допоможе вам заощадити гроші на навчання і відразу ж вступити на перший курс коледжу;
  • Вступайте до коледжу, а не університету – навчання в коледжі в Канаді коштує набагато дешевше, від 11 до 15 000 канадських доларів на рік;
  • Вибирайте коледжі в маленьких містах Канади, так ви заощадите гроші на проживанні і супутніх витратах;
  • Працюйте під час навчання – після 18 років, вам дозволено працювати до 20 годин на тиждень, таким чином у вас з'явиться можливість заробити собі на витрати;

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ – ВИПУСКНИКІВ УНІВЕРСИТЕТІВ

Якщо ви випускник університету, і хочете отримати повну вищу освіту в Канаді, тоді ця країна – саме те, що вам потрібно. Канада пропонує дуже хороші програми підвищення кваліфікації або перекваліфікації. Ці програми носять назву – Post Graduate або Graduate (в різних провінціях Канади, ці програми можуть називатися по-різному). Оцініть, чи потрібно вам вчитися на програмах Магістратури. Якщо ваша мета подальша імміграція, то магістерські програми не завжди вам допоможуть в цьому.

Вивчайте англійську мову в Україні, і здавайте тест з англійської IELTS/ TOEFL.
Дійсно, безкоштовного навчання в Канаді не існує, але є різні варіанти, як зробити перебування в цій країні більш економним.

Джерело: EduSteps.com.ua, Автор: Шахраюк Олеся

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!