s-osvita.com.ua ЖУРНАЛ «СУЧАСНА ОСВІТА» Статьи из журнала Высшее образование Скільки коштує диплом міжнародного зразка?


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Особливості вступу на магістратуру за спеціальністю «Право»

Для вступників, які складають цього року ЗНО на магістратуру за спеціальністю «Право», але до цього здобули вищу освіту за іншою спеціальністю, додаткові вступні випробування у ВНЗ не будуть складовою конкурсного бала. Вони матимуть лише кваліфікаційний характер – допущений чи недопущений вступник до конкурсного відбору.

Про це йдеться у листі МОН щодо організації вступної кампанії на магістерський рівень вищої освіти за спеціальністю «Право», надісланому керівникам ВНЗ, ДП «Інфоресурс» та УЦОЯО.

За оперативними даними, для проходження ЗНО на магістратуру з «Права» зареєструвалися 16,8 тис вступників.

Також у документі надано роз’яснення щодо вступу тих, хто може брати участь у конкурсному відборі не за підсумками ЗНО, а за результатами вступних випробувань у ВНЗ. Це зокрема:

  •     вступники, які не можуть взяти участь в єдиному фаховому вступному випробуванні через наявність захворювань, зазначених у Переліку захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО;
  •     вступники, які для виконання єдиного фахового вступного випробування потребують створення інших особливих умов, ніж зазначені у Переліку особливих умов, що створюються для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення ЗНО;
  •     вступники, звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані) після 30 червня 2017 року.

Для таких вступників виші проведуть вступні іспити 3 серпня 2017 року. Відповіді перевірять приймальні комісії згідно з переліком правильних відповідей, який розмістять наприкінці робочого дня 3 серпня на сайті МОН. Результати цих випробувань визначатимуть за шкалою 100-200 балів за таблицею відповідності тестових балів рейтинговій оцінці. Ці таблиці відповідності УЦОЯО надасть приймальним комісіям не раніше 11 серпня.

Нагадуємо, що реєстрація вступників на магістратуру «Права» тривала з 12 до 25 липня 2017 року. Зовнішнє незалежне оцінювання для вступників відбудеться 3 серпня і міститиме три блоки завдань:

  •     тест загальних навчальних правничих компетентностей;
  •     тест з шести базових юридичних дисциплін: конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право;
  •     тест з іноземної мови.

Тестування розпочнеться о 10-й годині ранку. Для допуску необхідно пред’явити екзаменаційний листок та оригінал документа, що посвідчує особу, дані якого вказані в листку. Пункти тестування розміщуватимуться в обласних центрах (крім Донецька та Луганська), Києві, Слов’янську, Маріуполі, Сєверодонецьку.

Джерело: http://mon.gov.ua

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!