s-osvita.com.ua ЖУРНАЛ «СУЧАСНА ОСВІТА» Статьи из журнала Обучение за границей Вища освіта Шотландії


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Навчання в Угорщині: відмінний спосіб отримати європейську освіту!

Журнал «Сучасна освіта» №5 (травень, 2017 рік)

Навчання за кордоном – це завжди престижно і перспективно. Особливо якщо мова йде про навчальні заклади Євросоюзу – очевидно, що знайти роботу з дипломом європейського зразка набагато простіше, ніж з вітчизняним дипломом. Тому, якщо Ви перебуваєте в пошуках гідного місця навчання, рекомендуємо придивитися до угорських вищих навчальних закладів.

Що може запропонувати Угорщина випускникам шкіл?

Навчання в УгорщиніУ країні близько двох десятків університетів: перший на території Європи технічний Економічний університет, Будапештський університет гуманітарних наук, Академія мистецтв, консерваторія та безліч інших вузів. У 1990-х роках тут з'явилися іноземні навчальні заклади: Oxford Brookes University, Кампус McDaniel в Будапешті, СEU і ін. Ці університети були організовані за допомогою англійських і американських вузів – вони спеціалізуються на маркетингу та рекламній справі, менеджменті та інформаційних технологіях.

Особливості освіти по-угорськи:

 Система вищої освіти дуальна – тут є як коледжі, так і університети. Деякі коледжі можуть входити до складу університетів на правах факультетів. У коледжі можна отримати ступінь бакалавра, в університеті – вчитися і в бакалавраті, і в магістратурі, і в аспірантурі.

 Навчання як в коледжі, так і в університеті становить 4-5 років. Ну, а якщо Ви плануєте вступатиОбучение в Венгрии до медичних вузів, будьте готові віддати науці 6 років. До речі, дипломи медиків, отримані в Угорщині, визнаються Всесвітньою організацією охорони здоров'я – це значить, що Вас приймуть на роботу в будь-якому госпіталі світу.
 Навчання у вузі проходить за класичною схемою: семінари, лекції та лабораторні роботи. Семінари в Угорщині, як правило, проходять у формі інтерактивних дискусій між професором і студентською групою на задану тему. Науковий ступінь присуджується після захисту підсумкової наукової роботи.

 2003 року в Угорщині була введена кредитна система. 30 годин навантаження – це 1 кредит. За чотири роки навчання студенту необхідно набрати як мінімум 240 кредитів, за 5 років – 300 кредитів.

 Система оцінювання п'ятибальна.

 Щотижня студенти повинні здавати по 2-3 письмові завдання. В середині семестру (а не в кінці, як ми звикли) необхідно складати іспити, в кінці курсу – завершальну письмову роботу.

 Характерна особливість угорських вузів – інтернаціональність, сюди приїжджають вчитися хлопці і дівчата з усього світу. Так, якщо Вам пощастить вступити в один з університетів або коледжів Угорщини, Ви зможете навчитися танцювати сальсу у одногрупниці з Бразилії або потренуватися в розмовній англійській з колегою з Канади.

Правила вступу до угорських внз для студентів-іноземців

Університети УгорщиниВ Угорщині вітчизняні дипломи і атестати не знадобиться додатково підтверджувати – досить перевести документи на англійську (якщо Ви збираєтеся вступати в міжнародні вузи) або на угорську мову і нотаріально завірити. Якщо навчання буде проходити англійською мовою, абітурієнту доведеться підтвердити знання мови, надавши відповідний документ, наприклад, сертифікат TOEFL. Для тих, хто вступає на бакалаврат, знадобиться 550 балів TOEFL, для магістратури – 650 балів.

До речі, якщо абітурієнт захоче перед вступом підтягнути іноземну мову, він зможе вступити на підготовчі курси в обраному університеті. Це досить популярна практика – за статистикою, 80% абітурієнтів, які прослухали такого типу курси, вступають на обрану спеціальність. І справа не тільки в мові – так Ви встигнете вникнути в особливості викладання, пристосуватися до побутових реалій і студентського життя.

Крім того, абітурієнту-іноземцю знадобиться:

  •  отримати довгострокову візу (D – дає право на перебування понад 90 днів);
  •  пройти курси угорської мови – як правило, вони тривають 1-2 роки;
  •  скласти іспит на знання угорської мови;
  •  зібрати необхідні документи – вони можуть відрізнятися в залежності від обраної програми. Як правило, це мотиваційні листи (statement of purpose), есе та рекомендації – члени приймальної комісії оцінюватимуть Вашу оригінальність, знання правильної структури роботи, аргументацію. Особливу увагу приділити саме есе – випускники вітчизняних шкіл просто не стикаються з таким типом робіт.

Чи можна отримати ВНП, вступивши до угорського вузу?

Так, можна: Ви отримуєте можливість отримати європейську освіту (в Угорщині вона набагато дешевше, ніж, наприклад, в Англії або Німеччині) і згодом влаштуватися на роботу в одній з країн ЄС. ВНП студенти отримують на весь час навчання в Угорщині, а також на час підготовчих курсів. До речі, студенти-іноземці мають право працювати в університеті, наприклад, в бібліотеці або гуртожитку. Роботу поза вузом доведеться узгоджувати з департаментом.

За дипломом в Угорщину

Вища освіта в Угорщині вже давно приведена у відповідність до європейських норм. Однак Коледжі Угорщинивона має ряд переваг в порівнянні з навчанням в інших країнах Старого Світу. Можливістю проходити підготовку англійською зараз нікого не здивуєш, але в Угорщині існують програми, де викладання ведуть німецькою та російською (!) мовами. Крім того, студентська віза дозволяє працювати і при цьому не має обмежень за часом праці (скажімо, в Німеччині дозвіл працювати обмежений десятьма годинами на тиждень, а в Польщі студентам вузів дозволено влаштовуватися в фірми тільки під час канікул). Не варто забувати про те, що вартість семестру тут нижче, ніж в цілому по Європі, проживання та харчування теж обійдуться дешевше, та й низька злочинність знаходиться не на останньому місці серед аргументів на користь Угорщини.
 
Угорський університет образотворчих мистецтв
 Це головна художня школа Угорщини. Її основна будівля знаходиться на найбільш представницькій вулиці Будапешта – проспекті Андраша. Вуз заснований в 1871 році як Угорська королівська школа малювання, а нинішню назву отримав в 2001-му.

Університет імені Лоранда Етвеша
 Це найбільший вуз Угорщини, входить в асоціацію «Утрехтська мережа». Починаючи з 1769 року він змінював свою назву аж 12 (!) разів. У числі його випускників чотири нобелівські лауреати, а також один з прем'єр-міністрів країни і колишній президент.

Будапештський університет технології і економіки
 Один з найстаріших технічних вузів не тільки в країні, але і у всій Європі (відкритий в 1782 році). Є справжньою кузнею кадрів: щороку близько 70% новоспечених володарів дипломів інженерів в Угорщині виходять зі стін цього вузу. Загальна кількість студентів перевищує 24 000.

Університет Сегеда
 На момент відкриття у вузі існувало чотири факультети, на цей момент їх кількість зросла до 12, причому спеціалізації у університету різні – від економіки, юриспруденції та бізнес-адміністрування до вільних мистецтв, стоматології та педагогіки.

Центрально-Європейський університет
 Цей молодий вуз є не тільки освітнім, але і розвиненим дослідним і аналітичним центром. Відкритий в 1991-му за підтримки Джорджа Сороса, який створив спеціальний фонд для надання фінансової допомоги студентам із понад 100 країн.
 
Університет Корвіна
 Цей вуз носить ім'я короля Матяша I (його прізвисько Хуньяди, Ворон, передано в латинському перекладі Corvinus). Університет знаменитий своєю спеціалізацією в економіці. Головний корпус вузу на набережній Дунаю включений до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
 
Університет Дебрецена
 Заснований в 1538 році як Кальвіністський коледж, а в 1912-му перетворений в Королівський університет. На початку третього тисячоліття в його склад увійшли Сільськогосподарський, Медичний університети і Університет ім. Лайоша Кошута. Сьогодні у вузі 11 факультетів і 2 коледжі, де навчається понад 30 000 студентів.

За матеріалами:
https://imigrant-hungary.com, http://www.start4you.ru

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!