s-osvita.com.ua ЖУРНАЛ «СУЧАСНА ОСВІТА» Статьи из журнала Изучаем иностранный язык IELTS, TOEFL, GRE і GMAT: 3 головні техніки читання


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

IELTS, TOEFL, GRE і GMAT: 3 головні техніки читання

Для успішного складання будь-якого стандартизованого тесту, необхідно навчитися правильно розподіляти час і володіти деякими навичками, стратегіями і техніками виконання завдань. У цьому матеріалі будуть розглянуті 3 універсальні техніки, необхідні для максимально ефективного виконання завдань з читання будь-якого академічного тесту, на прикладі тесту з англійської мови IELTS.

Для успішного виконання завдань в розділі Reading в умовах реального тесту, тобто з урахуванням обмеженого часу, необхідно опанувати 3-ма важливими техніками: Skimming (переглядове читання), Scanning (вибіркове читання) і Reading for Detail (детальне читання).

Skimming
Під час переглядового читання завдання полягає в тому, щоб швидко отримати загальне уявлення про зміст тексту. Тут не потрібно читати окремі слова - текст побіжно аналізується цілими шматками.

Існують такі прийоми переглядового читання:
- швидкий перегляд тексту без зупинки на словах або виразах, які невідомі або незрозумілі;
- перегляд тільки першого і останнього параграфа тексту, а також короткого змісту, якщо таке є;
- уважне прочитання тільки перших речень кожного параграфа, так званих topic sentences, в яких полягає головна ідея параграфів.

Розглянемо один приклад використання переглядового читання. Якщо в тесті з декількох варіантів пропонується вибрати заголовок, який найкращим чином підходить до параграфа, необхідно спочатку помітити у варіантах, що пропонуються так звані ключові слова, тобто слова - якорі, за якими слід шукати інформацію в тексті, що пропонується Наприклад, у варіанті відповіді "Parents are to blame for the state of children today" слід зазначити слова "parents" і "blame". Те ж саме слід виконати з іншими варіантами відповідей.

Потім можна швидко переглянути перший і останній параграф пропонованого тексту в пошуках підказок. Необхідно врахувати, що ключові слова рідко будуть в точності повторюватися в тексті, тому потрібно шукати схожі за змістом слова та фрази і зробити на основі них логічний висновок, умовивід.
Потім слід повернутися до варіантів відповідей і вибрати найбільш підходящу за змістом відповідь.

Scanning
Під час вибіркового читання завдання полягає в тому, щоб швидко " просканувати " текст очима в пошуках конкретної інформації. Вибіркове читання складається з 3-х етапів:

- ознайомлення з питанням до тексту, пошук ключових слів і ідей у тексті, пов'язаних з питанням;
- швидкий перегляд тексту в різних напрямках, а не тільки зверху вниз і зліва направо;
- сконцентруватися на пошуку та ідентифікації в тексті ключових слів, цифр, імен та інших деталей, а не на читанні й розумінні тексту.
Наприклад, у тесті необхідно відповісти на питання "How many European countries are in the report?"  Спочатку слід помітити ключову фразу "how many European countries" і перейти до пошуку числа в тексті, оскільки відповідь на питання має на увазі конкретне число.

Reading for Detail
Під час детального читання завдання полягає в тому, щоб ретельно і детально прочитати ту частину тексту, яка була ідентифікована під час Scanning, і знайти правильну відповідь на запитання до тексту.
На цьому етапі необхідно звертати увагу на кожне слово і постаратися зрозуміти зміст кожного речення.

Застосування тієї чи іншої техніки залежить від конкретного завдання: для вирішення одних завдань можна обійтися лише переглядовим читанням, для інших - потрібне уважне читання.

Головне - навчитися правильно використовувати перераховані техніки і не витрачати багато часу на ті завдання, які того не вимагають.

За матеріалами
Марата Афзалова,
www.oncampus.ru

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!