s-osvita.com.ua НАВЧАННЯ ЗА КОРДОНОМ Освіта в Канаді «Кленовий лист»: дистанційне навчання в Канаді


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

«Кленовий лист»: дистанційне навчання в Канаді

Журнал «Сучасна освіта» №2 (лютий, 2017 рік)

Канада по праву є провідною країною за рівнем і темпами впровадження дистанційного навчання. Тому, якщо Ви бажаєте отримати гарну освіту, але, при цьому, не залишати будинок і не міняти звичайний уклад життя, то Вам –  сюди.

Розвиток віддаленої освіти в цій країні почався ще в позаминулому столітті і з тих пір лише набирає обертів. За статистикою, кожен другий університет Канади може запропонувати студентам дистанційні програми, а коледжі утримують явне лідерство –  близько 70% всіх навчальних закладів даного рівня вже впровадили подібну модель навчання. Як і в багатьох інших країнах, в Канаді є і об'єднання вузів, що надають послуги дистанційної освіти – Canadian Virtual University. На даний момент в цьому навчальному закладі є близько 280 програм для найрізноманітніших ступенів освіти і спеціальностей.

В рамках CVU, навчаючись за обраною програмою, можна паралельно абсолютно безкоштовно прослухати курс лекцій будь-якого іншого університету, що входить до CVU. Також, за бажанням студента, можна перейти з однієї програми навчання на іншу з перезаліком всіх пройдених предметів, а в деяких випадках, і раніше пройдених дисциплін.

По завершенні навчання в CVU видається диплом, який ціниться також високо, як і диплом очного навчання. Обумовлено це високим авторитетом ВНЗ, що входять в CVU.

Так, наприклад, до складу CVU входить Tele-Universite du Quebec – найстаріший університет Канади, заснований в 1972 р і спеціалізується виключно на дистанційній освіті.

Навчання в канадських вузах за дистанційною схемою можливо на двох мовах: англійській і французькій. Це значно спрощує життя тим, чий рівень англійської залишає бажати кращого, а ось з французькою все склалося добре.

Якщо Ви зважили "за" і "проти" і точно вирішили, що дистанційне навчання в Канаді –  це якраз те, що потрібно для щастя, послідовність Ваших дій, швидше за все, буде виглядати наступним чином:

  • вибір навчального закладу і потрібного курсу;
  • налагодження зв'язку з вузом і перевірка можливості вступу на обрану програму (вся справа в тому, що університети мають свої терміни для вступу, початку семестрів і сесій. Це означає, що потрібно, перш за все, уточнити, коли буде проходити найближчий набір на курс);
  • реєстрація та оплата;
  • отримання матеріалів і початок довгоочікуваного навчання;
  • спілкування з закріпленим за Вами викладачем (тьютером);
  • виконання завдань і накопичення кредитів.

Ви, мабуть, звернули увагу, що в наведеному вище переліку не вказано проходження вступних тестів та іспитів. Згідно з інформацією, яку нам вдалося зібрати, в Канаді не існує єдиних національних вступних іспитів, кожен окремий університет має свої вимоги до вступників.

Але, в бочці меду, як водиться, не обійшлося без ложки дьогтю. На жаль, при всій своїй привабливості, деякі курси канадських університетів не розраховані на громадян інших країн, а орієнтовані, перш за все, на місцевих жителів. Матеріали до таких програм транслюються по локальних телевізійних каналах, радіо і т.д. Тому радимо Вам детально вивчити вимоги і умови обраної програми, перш ніж приймати будь-які рішення. Наведемо перелік деяких навчальних закладів та пропоновану ними спеціалізацію дистанційного навчання:

 University College of Cape Breton пропонує більше 40 програм в широкому спектрі галузей знань, починаючи науками про навколишнє середовище і закінчуючи державним адмініструванням. Передбачається  введення курсів з макроекономіки і мікроелектроніці.

 Royal Roads University спеціалізується на дипломах просунутого рівня: так, на магістерських програмах в галузі природничих та гуманітарних наук можна досягти ступеня магістра зі спеціалізацією в охороні навколишнього середовища або конфліктології, і навіть отримати ступінь МВА в області PR-технологій.

 British Columbia Open University пропонує, в основному, програми бакалаврату і середньо-спеціальні професійні курси. Віртуальні студенти спеціалізуються в бізнес-програмах, науках про здоров'я, природничих науках, образотворчому мистецтві, дизайні та в музикознавстві.

 University of Manitoba розрахований на гуманітаріїв і пропонує бакалаврські програми з історії, географії, політології, соціології, психології та соціальної роботи.

 Laurentian University пропонує двомовну дистанційну освіту на ста професійних курсах і 23 бакалаврських програмах в різних галузях знань.

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!

zarubГоловне питання, яким задається абітурієнт, націлений їхати за знаннями в далекі країни, це вибір країни. Портал «Сучасна освіта в Україні і за кордоном» в розділі «Навчання за кордоном» розповість про існуючі моделі закордонної освіти, про умови вступу, навчання та проживання іноземних студентів, що і де найкраще вивчати.