s-osvita.com.ua НАВЧАННЯ В УКРАЇНІ Новини освіти Податкова знижка на навчання


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Податкова знижка на навчання

До уваги студентів та їх батьків!

Триває кампанія декларування громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих протягом 2013 року.
Податковим кодексом України передбачена можливість подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, зокрема повернення частини коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та\або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати.
Відповідно до ст. 166 Податкового кодексу до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Тобто, фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою, повинна надати до органу доходів і зборів разом із декларацією про майновий стан і доходи наступні документи:

1. Довідку про отримані у звітному році доходи;
2. Копію договору (контракту) з навчальним закладом;
3. Копії платіжних документів, які підтверджують сплату за навчання;
4. У разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення – документи, які підтверджують ступінь споріднення (копії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження дитини тощо). При цьому, якщо член сім’ї першого ступеня споріднення після реєстрації шлюбу змінює прізвище та в квитанціях зазначено нове прізвище, то потрібно надати ще і копію Свідоцтва про шлюб.

Увага! Податкова знижка може застосовуватися виключно до доходу, отриманого платником податку – резидентом протягом звітного 2013 податкового року у вигляді заробітної плати та нараховується лише в межах її розміру.

З метою отримання податкової знижки декларація подається до 31.12.2014 року. У разі, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

З питань декларування Ви можете звертатися до ЦОПП ДПІ у Шевченківському районі ГУ Мін доходів у м.Києві за телефоном: 238-92-54.

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!