s-osvita.com.ua НАВЧАННЯ В УКРАЇНІ Новини освіти Підвищення якості надання освітніх послуг громадянам інших країн


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Підвищення якості надання освітніх послуг громадянам інших країн

Обговорюючи питання організації та навчання іноземців в Україні та заходів із забезпечення підвищення якості надання вищими навчальними закладами освітніх послуг громадянам інших держав, Євген Суліма наголосив: «Зараз необхідно переходити від кількісних показників до якісних. Розуміючи бажання університетів рухатися у цьому напряму більш плідно, створено умови, які б дозволили за три роки збільшити кількість іноземних студентів. Якщо у 2010 році було близько 40 тис. іноземців, то на сьогодні вже 65 тис. Найближчим часом ця цифра досягне 70 тис. осіб».

За словами Першого заступника Міністра, сьогоднішні зміни, які впроваджуються в нормативно-правовій базі Міністерства освіти і науки України, є доказом того, що потрібно працювати з контингентом тих, хто їде до нас навчатися.

«Необхідно створювати додаткові консультації для іноземних студентів, умови їхньої соціалізації в середовищі українських студентів, виховувати бажання і в подальшому мати українських друзів і співпрацювати з Україною», - зазначив Євген Суліма.

Він наголосив, що Міністерство освіти і науки України перш за все ставить питання якості підготовки іноземних студентів.

У зв’язку з чим, Перший заступник Міністра повідомив, що запроваджуватимуться заходи для стимулювання ВНЗ у цьому напрямку.

«На 2014 рік Державною інспекцією навчальних закладів заплановано вивчення, моніторинг володіння необхідними знаннями мови навчання іноземних студентів, які за наказами ректорів будуть зараховані на перший курс», - сказав Євген Суліма.

Як зазначив Перший заступник Міністра, вищі навчальні заклади мають повне право обирати «свого студента», як і інші ВНЗ світу: «На підготовче відділення можна приймати цілий рік. Але зараховувати на навчання на І курс необхідно тих, хто готовий до цього».

Окрім того, Євген Суліма звернув увагу на посилення роз’яснювальної роботи серед студентів задля уникнення міжнаціональних конфліктів.

Перший заступник Міністра підкреслив, що «необхідно відходити від норми, коли окремі фірми допомагали забезпечити університети іноземними студентами. Університети повинні самостійно працювати з іншими країнами та іноземними навчальними закладами для залучення іноземних громадян навчатися в Україні».     

Під час семінару обговорено низку питань, зокрема, щодо заочної, дистанційної форми навчання іноземних студентів.

За інформацією МОН України (www.mon.gov.ua)

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!