s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ ЗА РУБЕЖОМ Стипендии и гранты Не прогав свій шанс: стажування досконалості


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Не прогав свій шанс: стажування досконалості

Журнал «Сучасна освіта» №12 (2014р.)


Хочете отримати практичний досвід в європейському бізнесі? Починайте готувати свою заявку на участь у конкурсі Praxis Academy. Розмір фінансування семитижневого стажування - 1500 євро.
Хочете отримати практичний досвід у німецькій компанії? Тоді поспішайте підготувати свої документи. 16 лютого 2015 стартує конкурс на участь у програмі Praxis Academy. Заявки приймаються до 31 березня 2015 року. Це проект ініціативи під назвою "Кампус досконалості" (Campus of Excellence), яка стартувала в 2005 році. У ній беруть участь сім європейських країн і більше 100 компаній, фондів та університетів.

Найбільш затребувані – «м’ятні спеціальності»

Взяти участь у проекті Praxis Academy можуть студенти німецьких і закордонних вузів. Частка учасників із-за кордону в останні роки досягала 40 відсотків. Як правило, це студенти, які приїжджали до Німеччини з обміну або стипендіальних програм. Надін Бауер (Nadine Bauer), куратор проекту Praxis Academy, підкреслює, що знання німецької на рівні «В» кандидату просто необхідні, тому що всі семінари в кампусі проводяться німецькою мовою.
Найбільш затребувані зараз студенти факультетів математики, інформатики, природничих і технічних наук (так звана група MINT). «Попит формується циклічно, - пояснює Надін Бауер, - зараз більшість компаній шукають якраз представників «м’ятних» спеціальностей. - Шанси є, звичайно, і у економістів, юристів і гуманітаріїв».

До старту готовий?

Набір на програму здійснюється на спеціальній платформі, створеній «Кампусом досконалості» (вона буде доступна з 16 лютого). Компанії розміщують тут свої вакансії-проекти, а кандидати оформляють свої заявки. Здобувач може вибрати конкретний проект або компанію. У підприємств-учасників проекту є доступ до всіх заявок, але перш за все вони бачать тих кандидатів, які зацікавилися саме їх проектом.
Надін Бауер вважає, що зараз дуже вдалий час, щоб розпочати підготовку документів. Від здобувача будуть потрібні резюме, мотиваційний лист, дипломи та сертифікати. «Великим плюсом є суспільні проекти, - говорить куратор. - Якщо кандидат має активну позицію, бере участь у громадянських ініціативах, то обов’язково треба додати рекомендації або документи, які це підтверджують».
Стажування за програмою Praxis Academy оплачується. Компанії видають стипендію у розмірі 1500 євро. Проїзд та проживання студенти оплачують самостійно. На першому етапі – тижні підготовки - питаннями проживання займаються організатори проекту. А ось на час стажування допомогу готові надати їх нові колеги.

Стажування без кави

Тривалість участі у проекті - сім тижнів. Перший тиждень (з 3 по 7 серпня 2015 року) - вступний. Експерти «Кампуса досконалості» займаються підготовкою кандидатів до реальних буднів у німецькому бізнесі. Як зазначають організатори проекту, це не просто стажування, а активна участь у стратегічних питаннях розвитку компанії. Студент на час програми стає «консультантом» керівництва фірми, і результати його роботи розглядаються керівництвом як цінний внесок в бізнес. «Каву варити стажисту точно не доведеться», - говорить Надін Бауер. Презентація всіх проектів пройде 9 листопада 2015 року.
З прикладів конкретних проектів, реалізованих учасниками, Надін Бауер наводить аналіз ринку дослідження в Єгипті та міжнародну стратегію підбору наукового персоналу для Товариства імені Фраунгофера (Fraunhofer Gesellschaft), аналіз і розробку стратегії нарощування збуту і поліпшення комунікації в країнах Східної Європи для компанії Loewe, інноваційні банківські послуги для Wirecard.
У рамках ініціативи Campus of Excellence також реалізуються проекти зі школами (Zukunft MINT, Zukunft Talent) та університетами. Популярний проект з вузами Summer School поки призупинений.

Сайт «Кампуса досконалості»:
http://www.campus-of-excellence.com
За матеріалом Марини Борисової,
http://dw.de

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!

В разделе «Стипендии и гранты» собраны лучшие гранты, оплачиваемые стажировки, правительственные программы для украинских студентов. Вы найдете всю необходимую информацию про размер стипендии (гранта), дедлайны, требования, продолжительность обучения, объем финансирования и т.п.