s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ ЗА РУБЕЖОМ Стипендии и гранты Навчання в країнах Вишеградської четвірки


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Навчання в країнах Вишеградської четвірки

 журнал «Сучасна освіта» №12, 2015 рік

Міжнародний фонд Visegrad – це міжнародна організація, заснована урядами країн Вишеградської групи (V4) – Чеської Республіки, Угорської Республіки, Республіки  Польща та Словацькою Республікою.

Резиденція Фонду знаходиться в Братиславі. Офіційна мова Фонду — англійська.
Метою Фонду є підтримка співпраці між країнами Вишеградської групи та їх спільного представництва в третіх країнах.

Ці цілі реалізуються шляхом надання фінансової підтримки діяльності, пов'язаної із заохоченням та розвитком:
• культурного співробітництва;
• наукового, дослідницького обміну та співробітництва в галузі освіти;
• молодіжного обміну;
• транскордонного співробітництва;
• туризму.
Фонд надає стипендії для навчання на магістерських та докторських програмах від 1 до 4 навчальних семестрів.

Вишеградська стипендіальна програма (Visegrad Scholarship Program)

Вишеградська стипендіальна програма – спеціальна програма Вишеградського фонду - створена для надання фінансової підтримки і спрощення процедури академічних обмінів студентів та молодих науковців з країн як Вишеградської четвірки, так і прикордонних з ними країн.

Особливість програми полягає в тому, що студенти, аспіранти та молоді науковці самі обирають університет для навчання чи проведення досліджень в одній з країн Вишеградської четвірки.

Вишеградська стипендіальна програма спрямована на підтримку:
• відмінників навчання. Стипендія призначена для українських студентів будь-якої спеціальності, які щонайменше 4 семестри провчилися у вищому навчальному закладі, розташованому на території України (Scholarship Program for Ukrainian Students). Розмір стипендії, яка виплачуватиметься стипендіатові, становитиме 2,500 євро/за семестр і 1,500 євро/за семестр одержить університет, в якому навчатиметься стипендіат;
• молодих науковців з країн Вишеградської четвірки з дипломом магістра, яким на день подачі заявки ще не виповнилось 35 років (Intra-Visegrad Scholarship);
молодих науковців з країн Вишеградської четвірки з дипломом магістра, яким на день подачі заявки ще не виповнилось 35 років і які бажають проводити свої дослідження в університетах Албанії, Білорусі, Боснії та Герцоговини, Хорватії, Грузії, Македонії, Молдови, Чорногорії, Росії, Сербії та України (Out-going Scholarship). Розмір стипендії, яка виплачуватиметься стипендіатові, становитиме 2,500 євро/за семестр і  1,500 євро/за семестр одержить університет, в якому навчатиметься стипендіат;
молодих науковців віком до 35 років з Албанії, Білорусі, Боснії та Герцоговини, Хорватії, Грузії, Македонії, Молдови, Чорногорії, Росії, Сербії та України, які планують навчатись або проводити дослідження в одному з університетів країн Вишеградської четвірки (In-Coming Scholarship). Розмір стипендії, яка виплачуватиметься стипендіатові становитиме 2,500 євро/за семестр і 1,500 євро/за семестр отримає університет, в якому навчатиметься стипендіат.

Стипендії для навчання/проведення досліджень триватимуть 10 місяців (2 семестри) або 5 місяців (1 семестр). Максимальна тривалість стипендії за схемами In-Coming Scholarship та Scholarship Program for Ukrainian Students 20 місяців (4 семестри).

Претендентам на здобуття стипендії Вишеградської стипендіальної програми необхідно:
• заповнити в режимі on-line на сайті http://www.visegradfund.org/ аплікаційну форму;
• надіслати до Секретаріату країн Вишеградської четвірки за адресою:  
 International Visegrad Fund, Krаl’ovskе  Udolie 8,
811 02 Bratislava, Slovak Republic супровідний пакет документів англійською мовою.
 
Обов’язковими документами, що додаються до аплікаційної форми є:
• завірена копія диплому разом з випискою з перекладом на англійську мову (у разі, якщо претендент ще навчається, надсилається довідка про його успішність протягом останніх семестрів);
• лист-згода сторони, яка приймає (університету або інституту), датований не пізніше 3-х місяців від дня подачі документів;
• робочий план проведення наукових досліджень погоджений з стороною, яка приймає. Для навчання претендент подає перелік курсів, які планує відвідувати, їх тривалість та кількість кредитів, погоджений з стороною, яка приймає, так і університетом, в якому навчається.

Останній термін подання документів – 31 січня кожного року.  Початок стипендіальної програми – 15 вересня.

Аплікаційні форми подаються і заповнюються в режимі on-line.  Доступ до системи відкритий за місяць до кінцевого терміну подачі заявок.

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!

В разделе «Стипендии и гранты» собраны лучшие гранты, оплачиваемые стажировки, правительственные программы для украинских студентов. Вы найдете всю необходимую информацию про размер стипендии (гранта), дедлайны, требования, продолжительность обучения, объем финансирования и т.п.