s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ ЗА РУБЕЖОМ Образование в Канаде Престижна освіта в Канаді


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Престижна освіта в Канаді

журнал «Сучасна освіта» №1-2, 2016 рік

Згідно із звітами ООН, Канада входить до топ-10 кращих країн для проживання. Ця країна з високим рівнем життя, безпеки та екології чудово підходить для комфортного навчання. У Канаді розташовано близько ста університетів та університетських коледжів.

Канада - величезна країна з різноманітним населенням, стилями життя і пейзажами. Вона пропонує цілий ряд освітніх програм високої якості, які можуть зацікавити іноземних студентів.
Канадські навчальні заклади раді вітати учнів і студентів з інших країн. Багато з них надають спеціальні послуги іноземним учням і студентам, щоб сприяти їх інтегруванню в академічну громаду і допомагати їм протягом перебування в Канаді.

На відміну від інших розвинених країн, в Канаді немає загальнодержавної системи освіти: за Конституцією кожна провінція сама займається цим питанням. Кожна провінційна система освіти, хоча і схожа з іншими, відображає релігію, історію та культуру цієї провінції.

Провінційні департаменти освіти встановлюють стандарти, стверджують предмети і фінансують освітні інститути.

Відповідальність за управління початковими і середніми школами лежить на місцевих виборчих шкільних радах або комісіях. Ради планують бюджети шкіл, наймають учителів і стверджують шкільний розклад.
Центральна влада відіграє життєво важливу роль в системі освіти. Вона надає фінансову підтримку вузам і вивченню двох державних мов країни - англійської та французької.
Канада займає перше місце за рівнем витрат на освіту. Висока кількість людей з вищою освітою успішно підтримує рівень життя канадців і країни в цілому.

Вища освіта в Канаді поєднує в собі європейські традиції й американську динамічність. Вісім канадських університетів входять до топ-200 найкращих у світі за даними престижного рейтингу QS University Ranking 2015/2016. Рівень життя в країні і якість викладання відповідають найвищим світовим стандартам, а вартість освіти в півтора-два рази нижча, ніж в Америці і Великій Британії.

Якість вищої освіти в Канаді суворо контролюється державою та громадськими фондами, що фінансують університети. Вузи і коледжі розташовують великою територією зі спортивними спорудами олімпійського рівня, концертними залами, лабораторіями, радіостанціями, редакціями та бізнес-інкубаторами.

Канада - двомовна країна, вчитися в якій можна англійською, французькою або на обох мовах.
Країна проводить м'яку імміграційну політику, завдяки якій випускники вузів можуть отримати робочу візу і будувати кар'єру в Канаді.

Навчання в університетах Канади

Здобувати вищу освіту в Канаді можна як після канадської школи, так і після 11 класу школи в Україні. Як правило, великі інститути та університети Канади зажадають від абітурієнта дуже високого середнього балу атестата і одночасно просунутого рівня англійської мови. Приватні школи Канади пропонують серйозні програми підготовки своїх студентів до вступних випробувань в університети та інститути.
Університети Канади пропонують навчання за програмами бакалавріату, а також дворічні дипломні програми і однорічні Сертифікатні програми за найрізноманітнішими напрямами та спеціальностями. Студенти, які вже отримали диплом про вищу освіту, можуть продовжити навчання в магістратурі.

Програми бакалавріату

Дані програми тривають 3-4 роки. Іноземному студенту, охочому отримати якісну вищу освіту, дійсно є з чого вибрати. Незважаючи на те, що список бакалаврських програм дуже великий, іноземним студентам доступні не всі курси.

Програми магістратури

Студенти, у яких вже є закінчена вища освіта, можуть продовжити навчання в канадських університетах за своєю або суміжною спеціальністю, вступивши на програму магістратури. Програми тривають 1-3 роки - залежно від спеціальності.

Постдипломні програми

Багато молодих фахівців розглядають можливість отримання другої вищої освіти в Канаді. Однак програми бакалавріату для цього не підходять, особливо, якщо це не програми за суміжною спеціальністю.
Фахівці рекомендують звернути увагу на дворічні дипломні програми й однорічні Сертифікатні програми, які пропонують університети і коледжі Канади.
Дані курси вважаються продовженням вашої освіти. Їх тривалість становить 1-2 роки. Більше того, навчаючись за такими програмами, студенти часто мають можливість працювати або проходити стажування за фахом.

Навчання в коледжах Канади

Отримати ступінь бакалавра дозволяють і канадські коледжі з безліччю програм за 20-30 спеціальностями. Курс навчання триває 3-4 роки.
У коледжах студенти можуть також вступити на Сертифікатні та дипломні програми, які тривають від 1 до 3-х років.

Програми MBA в Канаді

Студенти можуть також вступити на програму МВА (Магістр. Бізнес. Адміністрування). За підсумками навчання, випускник отримує престижний диплом у сфері бізнесу та менеджменту. Канадські бізнес-школи поєднують в собі високий рівень викладання та міжнародний стандарт навчання.

Як вчинити

До вступників на бакалавріат пред'являються досить високі вимоги: конкурентоспроможний середній бал атестата і просунутий рівень володіння мовою навчання: TOEFL (86 - 88 ibT) або IELtS (6.5 - 7.0).
У багатьох університетах Канади є підготовчі програми, як для бакалавріату, так і магістратури: Foundation, Pre-Master's та інші. Вони дозволяють «підтягти» знання мови й отримати базові професійні знання.
Освоїти англійську або французьку також можна в мовних школах Канади, відомих своєю гнучкою системою викладання.

Програми трансфери

Абсолютно всі вищі навчальні заклади Канади діляться на університети і коледжі. Відразу варто відзначити, що канадський коледж - це не ПТУ або училище в нашому розумінні. Це повноцінний ВНЗ, який видає дипломи рівня бакалавра.

Саме ці навчальні заклади (спільно з 8-ма іншими канадськими університетами) практикують унікальну програму трансфер під назвою University Transfer. Її суть полягає в наступному: студенти починають програму навчання бакалаврського рівня в певному коледжі. Вони вивчають близько 4-х академічних предметів, по кожному з яких можна набрати максимум 4 бали, а також англійську мову і один профільний предмет за вибором. Після двох років навчання студентів переводять в престижні університети, де вони закінчують програму й отримують диплом бакалавра. University Transfer ідеально підходить для студентів з СНД-країн, оскільки вони можуть перевестися з першого або другого курсу свого університету до ВНЗ Канади, не втрачаючи при цьому часу. Завершивши програму й отримавши бакалаврський ступінь, здобувач отримує можливість працювати в країні приблизно 3 роки, а потім написати заяву про надання ПМЖ.

Навчання - шлях до еміграції до Канади

Канадська система освіти пропонує широкий спектр навчальних програм через державні та приватні навчальні заклади всіх рівнів - від молодших класів середньої школи в престижних університетах, включаючи академічну, спортивну та мовну підготовки.

Перевагами навчання в Канаді є не тільки доступна його вартість у порівнянні з іншими англомовними країнами і визнання канадських дипломів в країнах світового співтовариства, а й можливість придбання канадського досвіду, що дає подальше право на постійне місце проживання в Канаді (Canadian Experience Class).

Для того, щоб скористатися цими перевагами, необхідно стати студентом одного з навчальних закладів, акредитованих Міністерством імміграції Канади - designated learning institution (DLI). Заклади, що надають освіту на рівні середньої школи, вважаються автоматично акредитованими, без присвоєння їм будь-якого номера.

Для отримання студентської візи необхідно підтвердити як наявність коштів для оплати витрат на навчання та проживання в Канаді, так і свою мотивацію на отримання освіти за кордоном. Відповідно, обрана програма навчання повинна давати перспективи кар'єрного і матеріального зростання в майбутньому. Термін навчання за такою програмою має бути не менше 8 місяців, при постійному відвідуванні (full-time), і завершитися отриманням сертифіката, диплома або наукового ступеня. Міністерство імміграції Канади контролює, щоб студенти активно продовжували навчання після приїзду до Канади.

Для полегшення матеріальної ситуації, іноземні студенти можуть отримати право на роботу до 20 годин на тиждень під час навчання, і більше - на час канікул. Якщо навчання розраховане на тривалий час, іноземним студентам також може бути дозволено привезти до Канади свою сім'ю, при цьому чоловік/ дружина може отримати дозвіл на роботу, а діти - на безкоштовне навчання в школі, або також дозвіл на роботу.
Робота студента під час навчання НЕ зараховується для придбання канадського досвіду роботи.

Для придбання такого досвіду, необхідно після отримання документа про закінчення навчального закладу, звернутися до імміграційної служби за дозволом на роботу - Post Graduate Work Permit. Термін дії такого дозволу може бути не більше 3-х років і НЕ буде перевищувати тривалість періоду навчання в Канаді.

Після того, як іноземний випускник з дипломом канадського навчального закладу набрав, як мінімум, рік досвіду роботи в Канаді за відповідною спеціальністю (керівна, технічна, кваліфікована / висококваліфікована), він може подати заяву на постійне місце проживання в Канаді через систему Express Entry за категорією Мають Канадський Досвід (Canadian Experience Class).

Категорія міжнародного обміну студентами і молодими фахівцями

У рамках програми International Experience (IEC), для молодих людей від 18 до 35 років розроблені 3 напрями, за якими відповідно до вимог вони можуть відвідати Канаду з правом на роботу протягом 1 року: Робочі Канікули (Working Holiday), Молоді Фахівці (Young Professionals), і Міжнародний Трейнінг (International Co-op). Вимоги по кожному з напрямів відрізняються за віковим критерієм, тривалості терміну роботи і можливістю його продовження.
В основному, ця програма доступна тільки громадянам тих країн, з якими у Канади існує двостороння угода щодо молодіжного обміну, зокрема: Німеччина, Естонія, Литва, Латвія, Голландія, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія, Іспанія, Україна, всього 32 . Громадянам інших країн, а саме: як Ізраїль, Молдова, Росія можна скористатися програмою молодіжного обміну через сім акредитованих для цієї програми організацій, зокрема, що пропонують оплачуваний тренінг не тільки в Канаді, але і в США.

Розгляд заяви по IEC проводиться державними службами Канади в два етапи - спочатку Міністерством закордонних справ відповідно до їх вимог, потім Імміграційним Департаментом згідно з їх вимогами.

Програма IEC є прийнятним способом для подальшого отримання права на постійне місце проживання в Канаді. У більшості випадків, дозвіл на роботу за напрямами IEC видається на 12 місяців, що дає можливість набрати необхідний досвід, що потрібен для можливості розгляду на постійне місце проживання за категорією: Якi Мають Канадський Досвід Роботи (Canadian Experience Class). Якщо дозвіл на роботу видано менш ніж на 12 місяців, то час, проведений в Канаді, може бути використаний для пошуку потенційного роботодавця, який буде зацікавлений не тільки запропонувати вам більш тривалий контракт на працевлаштування, а й підтримати вашу заяву на ПМЖ в подальшому через систему Express Entry. Нагадуємо, що за категорією Canadian Experience Class необхідно підтвердити 1 рік безперервного досвіду роботи на повну ставку в канадській компанії, до того ж робота повинна бути за кваліфікованою спеціальністю. Категорія Canadian Experience Class не розглядає досвід роботи за низькокваліфікованимми професіями - обслуговуючий персонал, водії, оператори устаткування і т. ін.
Канадські компанії з ентузіазмом розглядають можливість розміщення молодих фахівців за програмою IEC, оскільки далі за обопільною зацікавленістю кандидати, які набрали досвід, можуть залишитися в компанії, скориставшись іншими імміграційними програмами - як провінційними, так і федеральними.

Через відмінності імміграційного законодавства між Канадою і США, іноді отримати візовий дозвіл на в'їзд до США простіше, особливо по візі J1, яка передбачає трейнінг студентів і молодих фахівців. На час роботи учасники отримують стипендію у розмірі 1000 доларів США і безкоштовне проживання / харчування. Всі інші витрати несуть самі учасники.

Трейнінг можливий в наступних галузях економіки
• Сільське господарство (розведення племінних коней, скотарники, виноробні господарства, і т. ін)
• Готельний бізнес
• Економіка і комерція
• Техніка та комп'ютерні технології

Для отримання візи в США по одному з цих напрямів також необхідна відповідність специфічним вимогам кожного. Основними є вік від 18 до 35 років, статус студента в країні свого постійного проживання або підтвердження досвіду молодого фахівця, і середній рівень володіння мовою, який визначається під час інтерв'ю по Скайпу з зацікавленою стороною, яка приймає.

Джерело: http://immigratecan.ca

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!