s-osvita.com.ua ОБУЧЕНИЕ В УКРАИНЕ Знакомьтесь: ВУЗ! Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ)


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ)

Одеська національна академія харчових технологій - логотип ОНАХТ, вул. Канатна, 112,
м. Одеса, Україна, 65039

Конт. телефони: (048) 725-32-84, (048) 712-41-40
Факс: (048) 725-32-84, (048) 722-80-42
Email: postmaster@onaft.edu.ua
Веб-сайт: www.onaft.edu.ua
ОНАХТ - головний корпус 

У позаминулому столітті весь світ вважав, що успіх та визнання за тими, хто володіє ресурсами. З плином часу перевага володіння ресурсами змінилася на володіння інформацією. Людство постійно розвивається, динамічні процеси змушують по-новому оцінювати шлях до розвитку, висувають нові вимоги до професіоналів. Саме тому у третьому тисячолітті успіх приходить до тих, хто володіє технологіями. Враховуючи ці тенденції за останні 20 років у світі було відкрито 18 нових технологічних вищих навчальних закладів.

Сьогодні Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ) є одним із лідерів серед вищих навчальних закладів України.

Історія академії унікальна. Пройшовши 112-річний шлях від школи мукомолів до училища, інституту, державної і, нарешті, національної академії, колектив ОНАХТ довів правильність курсу розвитку рідної Alma Mater.

Ректор ОНАХТ Богдан Вікторович Єгоров

  Ректор Одеської національної академії харчових технологій - Богдан Вікторович Єгоров - доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки и техніки України, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України.

  Одеська національна академія харчових технологій - визнаний лідер у наукових дослідженнях і підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів для харчової, зернопереробної, нафтопереробної, холодильної галузей, сфери IT-технологій, ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

 



В академії функціонує 5 науково-навчальних інститутів, які об'єднують 12 факультетів:

  1.Технологічний інститут харчової промисловості імені М.В. Ломоносова:
 Факультет технології зерна, хлібопродуктів, кондитерських виробів, комбікормів і біопалива;
Факультет інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного та туристичного бізнесу;
Факультет технології вина, консервованих продуктів і товарознавства;
Факультет технології та експертизи харчових продуктів і парфюмерно-косметичних засобів;

 2.Інститут механіки, автоматизації та комп'ютерних систем імені П.М. Платонова:
Факультет технологічного обладнання, пакування та технічного дизайну;
Факультет автоматизації, електромеханіки, комп'ютерних систем і управління;

3.Інститут холоду, кріотехнологій і екоенергетика імені В.С. Мартиновського:
Факультет низькотемпературної техніки і технології;
Факультет прикладної екології, енергетики та нафтогазових технологій;
Факультет інформаційних технологій і кібербезпеки;

 4.Інститут прикладної економіки та менеджменту імені Г.Е. Вейнштейна:
Факультет економіки, бізнесу і контролю;
Факультет менеджменту, маркетингу і логістики;

 5.Інститут післядипломної освіти та підвищення кваліфікації:
Факультет підвищення кваліфікації фахівців;
Центр вивчення іноземних мов "SUCCESS";
Навчально-науковий центр інформаційних технологій;
Відділення перепідготовки фахівців;
Навчально-консалтинговий центр малого і середнього бізнесу.

Здійснюється професійна підготовка фахівців за рівнями бакалавр, спеціаліст та магістр за 20 напрямами підготовки та 40 спеціальностями, працює аспірантура (21 спеціальність) і докторантура (7 спеціальностей).

Сьогодні академія є дійсним членом 13 постійно діючих міжнародних організацій:
    1. Європейська асоціація університетів - European Universities Association (EUA) ;.
    2. Асоціація університетів Чорноморського басейну - Black Sea Universities Association (BSUN);
    3. Європейська федерація харчової науки і технології - European Federation of Food Science and Technology (EFFoST);
    4. Міжнародна асоціація заочного та дистанційного навчання - International Council for Open and Distance Education (ICDE);
    5. Європейська асоціація з хімії та молекулярних наук - European Association for Chemical and Molecular Sciences (EuCheMS);
    6. Євразійська асоціація університетів - European Universities Association (EAU);
    7. Міжнародна Асоціація університетів, які підписали Університетську Хартію - The Magna Charta Observatory;
    8. Фонд розвитку освіти в сфері готельного сервісу в Центральній і Східній Європі - La fondation pour la formation hoteliere;
    9. Платформи "Діалог - Євразія" - Eurasia Dialogue (ED);
  10. Європейська федерація національних асоціацій країн континенту в галузі опалення, вентиляції та кондиціонування повітря;
  11. Міжнародний інститут холоду (м.Париж, Франція);
  12. Міжнародна асоціація харчових продуктів - Iseki - Food Association;
  13. Асоціації співробітників Пуатьє - Шарант - Україна, місто Пуатьє (Франція).

Академія є членом  консорціумів:
1. Проект рамкової програми Європейського Союзу FP - 7 "BaSeFood" - "Біоактивні компоненти в традиційних харчових продуктах країн Чорноморського басейну";
2. Проект "Inno - Food -See" Транснаціональною Програми Співробітництва "Південно-Східна Європа" - "Налаштування механізмів підтримки інновацій та підвищення обізнаності про потенціал досліджень і розробок в галузі харчових інновацій в регіонах Південно-Східної Європи";
3. Проект "EFFORT" - "Освітня сила: Рушійна мобільність у співпраці між Європейським Союзом та Східною Європою" в рамках Акції 2 - Партнерство Еразмус Мундус, частина 1, лот 5;
4. Міжнародна мережа програми Еразмус ЄС "ISEKI - Food - 4" - "Інтегрування знань про довкілля у вивчення харчових продуктів: в напрямку європейського стабільного розвитку".

Одеська національна академія харчових технологій публікує наукові праці, газету "Технолог" та 8 міжнародних науково-практичних журналів:
1. "Зернові продукти і комбікорми";
2. "Харчова наука і технології";
3. "Економіка харчової промисловості";
4. "Proceedings of the international geometry center";
5. "Технічні гази";
6. "Холодильна техніка і технології";
7. "Автоматизація технологічних і бізнес - процесів".
8. "Економічна та продовольча  безпека України"

Особливою гордістю ОНАХТ є науково-технічна бібліотека. Її фонди нараховують понад 1 млн. 100 тис. примірників, книг, підручників, монографій та понад мільйон видань у електронному вигляді. Бібліотека містить раритети і водночас сучасні видання, електронний каталог, є доступ до бібліотек інших навчальних закладів та світових асоціацій.

Сьогодні в академії працюють 104 докторів наук, 388 кандидатів наук, або відповідно Закону України "Про освіту" докторів філософії.
сертифікат ISO 9001: 2008 Одеської національної академії харчових технологій
Ті, хто стає на шлях викладацької діяльності, обов'язково проходить додаткове навчання протягом двох років у Вищій школі викладацької майстерності. Це чи не перший досвід в нашій країні серед вищих навчальних закладів. Після проходження навчання майстерність, кваліфікація та досвід молодих викладачів зростають буквально на очах.

Щороку в академії проводиться до 11 міжнародних конференцій. В них беруть учать фахівці не тільки з України, а з багатьох країн світу. Це свідчить про визнання наукових шкіл ОНАХТ.

Одеська національна академія харчових технологій єдиний ВНЗ в Україні, який отримав сертифікат ISO 9001: 2008 від представника компанії "TUV" з німецькою акредитацією.

12 навчальних корпусів, оснащених навчальними та науковими лабораторіями з унікальним обладнанням, сучасний обчислювальний центр, 16 наукових шкіл зі світовими іменами, практика на провідних підприємствах не тільки Одеського регіону, країни, але і за кордоном, ярмарки вакансій та гарантована можливість працевлаштування - в стінах цього вищого навчального закладу створені всі умови для отримання якісної вищої освіти.

Окрім того в академії вирішенні питання проживання та відпочинку студентів: до їхніх послух 8 гуртожитків, санаторій-профілакторій, літні спортивні-оздоровчі табори - на березі Чорного моря табір "Дружба" та у селищі Саврань "Південний Буг".

Студентське життя - це не тільки навчання, але й дозвілля. Кожен студент ОНАХТ у вільний від навчання час знаходить собі заняття до душі. В Інституті культури й мистецтв можна отримати другу освіту гуманітарно-культурологічного напряму, у студентському клубі проводяться заняття у творчих колективах.

Одеська національна академія харчових технологій Відвідування музеїв, виставок, театральних вистав стало звичним для більшості студентів. Популярність художньої самодіяльності наших студентів вже давно переросла межі академії. Конкурси КВК, "Міс академія", "Вечір першокурсника" та інші культурно-розважальні заходи користуються популярністю серед студентської молоді всього міста.

У розпорядженні студентів є спорткомплекс ОНАХТ, в якому працюють спортивні секції й зимовий плавальний басейн. Вагомі спортивні досягнення студентів академії підтверджують користь поєднання професії харчовика та здорового способу життя. Серед наших студентів навчаються майстри спорту, чемпіони України, Європи та світу з тайського боксу, волейболу та інших видів спорту.

Участь у студентському самоврядуванні дозволяє студентам здобувати навички управління колективом. Під керівництвом досвідчених наставників студенти академії вчаться формувати такі відносини, які нерідко переростають у міцні партнерські та ділові стосунки, формуючи виробничу, наукову та ділову еліту країни.

Сьогодні академія - потужний науково - освітній центр. Підтвердженням чого є те, що Одеська національна академія харчових технологій визнана кращим вузом України за підсумками міжнародно - іміджевої програми "Визнання року - 2012", здобула перемогу в номінації "Лідер у сфері освіти", рейтингу популярності людей та подій Півдня України "Народне визнання - 2013 ", а також Гран - Прі в номінації" Досягнення у працевлаштуванні випускників ВНЗ "на виставки" Освіта та кар'єра - 2013 ", Золоту медаль у номінації за "Профорієнтаційну роботу "серед молоді на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці" Освіта та кар'єра ". За результатами п'ятнадцятого міжнародної виставки "Освіта та кар'єра - 2014" Одеська національна академія харчових технологій отримала Гран-прі в номінації "Міжнародне співробітництво в галузі освіти і науки". За підсумками шостої міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти - 2015" Одеська Національна академія харчових технологій удостоєна Гран - Прі як "Лідер вищої освіти України".

Одеська національна академія харчових технологій - вступ 2015

До складу академії, крім базового закладу, входять 3 технікуми і коледж.
- Одеський технічний коледж готує молодших спеціалістів за спеціальностями:
   o економіка підприємства;
   o товарознавство та комерційна діяльність;
   o товарознавство в митній справі;
   o обслуговування комп'ютерних систем і мереж;
   o швейне виробництво;
   o виготовлення виробів з шкіри;
   o моделювання та конструювання промислових виробів;
   o монтаж і обслуговування холодильно - компресорних машин та установок;
   o виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів;
   o розробка програмного забезпечення;
   o маркетингова діяльність;
   o оціночна діяльність;
   o комп'ютерна графіка та Web - дизайн
   o монтаж і обслуговування систем кондиціонування та вентиляційних установок.
Адреса: вул. Балківська, 54, г. Одесса.
Телефон: (048) 738-58-14
Веб-сайт: otk.od.ua
E-mail: otkua@ukr.net

- Механіко - технологічний технікум, готує молодших спеціалістів за спеціальностями:
   o монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва;
   o експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв;
   o монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд;
   o зберігання і переробка зерна;
   o бродильне виробництво і виноробство;
   o зберігання, консервування та переробка м'яса;
   o зберігання, консервування та переробка молока.
Адреса: вул. Чорноморського козацтва 12, г. Одесса, 65003.
Телефони: (048) 723-80-10 (приймальня, факс), 723-55-29,723-74-09  
Веб-сайт: www.mtt.od.ua
E-mail: mail@mtt.od.ua

- Технікум газової і нафтової промисловості, готує молодших спеціалістів за спеціальностями:
   o монтаж;
   o обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва;
   o прикладна екологія;
   o монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд;
   o комерційна діяльність;
   o експлуатація газонафтопроводів і газонафтосховищ;
   o монтаж, обслуговування і ремонт станційного обладнання електрозв'язку;
   o переробка нафти і газу.
Адреса: вул. Левітана, 46-а, г. Одесса, 65114.
Телефони:
(0482) 44-03-85, (048) 734-79-85 (приймальня директора)
(048) 734-79-89, (048) 734-79-85 (приймальня комісія),
(0482) 44-33-72, (048) 734-79-95 (заочне відділення)
Факс: (048) 734-79-11
Веб-сайт: www.otgnp.od.ua
E-mail: gaztechn@mail.ru


- Технікум промислової автоматики, готує молодших спеціалістів за спеціальностями:
   o обслуговування програмних систем і комплексів;
   o розробка програмного забезпечення;
   o монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва;
   o технологія обробки матеріалів на верстатах та автоматичних лініях;
   o діловодство.
Адреса: вул. Гоголя, 16, г. Одесса.
Телефони: (048) 723-62-57,
Веб-сайт: promavt.od.ua
E-mail: pk @ promavt.od.ua

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!

Представляем вашему вниманию s-osvita.com.ua и Журнал «Сучасна освiта» - помощники в выборе учебного заведения.
   Университеты, академии и институты, техникумы, колледжи и училища , тренинги и семинары , курсы , обучение за рубежом , повышение квалификации или второе высшее образование, аспирантура и магистратура, докторантура, МВА - наблюдайте за рынком образовательных услуг, делайте выводы и стройте планы.
   Поступите в Вуз Киева или Украины. Лучшие институты, университеты и академии Киева и Украины ждут вас. Получите высшее или второе высшее образование в одном из негосударственных или государственных вузов Киева, Украины. Медицинские академии, педагогические университеты, юридические институты, экономические институты, финансовые академии, технические вузы, гуманитарные вузы, социальные вузы приглашают тебя на дни открытых дверей . Найдите свой вуз на s-osvita.com.ua
    Читайте наш всеукраинский рекламно-информационный журнал «Сучасна освiта», который издается с 1997 года. В статьях журнала найдете об образовании почти все: от комментариев к законам и перспективных планах правительства страны - до разбора ситуаций на экзаменах и практических советов преподавателей.