s-osvita.com.ua ЖУРНАЛ «СУЧАСНА ОСВІТА» Статьи из журнала Высшее образование Вступ 2016: Закінчилася подача заяв


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Вступ 2016: Закінчилася подача заяв

Закінчилася подача заяв на вступ до вищих навчальних закладів – подано 2 млн 11тис 62 заяви. Про це під час прес-конференції на тему “Вступна кампанія 2016. Етап 2 - Зарахування” розказала Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун.

“27 липня завершився перший етап вступної кампанії. Зараз в нас є перші результати по кількості поданих заяв. Загалом документи подали 584 тис осіб”, - зазначила Інна Совсун.

Результати вступної кампанії свідчать, що перехід на повністю електронну систему подачі заяв для бакалаврів виправдав себе. В цьому році абітурієнти подали більш ніж на 200тис заяв більше ніж в минулому році.

В електронному вигляді подано 1млн 266тис 536 заяв. В паперовому вигляді до приймальних комісій надійшло 744,5тис заяв – це документи на вступ, які подавали абітурієнти на більшість спеціальностей магістратури, на молодшого спеціаліста, cпеціаліста та заяви вступників пільгових категорій.

Десятку лідерів ВНЗ за популярністю у абітурієнтів очолюють КНУ ім Т.Шевченка – 62тис 490 заяв, ЛНУ ім І.Франка – 56тис 622 заяви, НУ "Львівська політехніка" – 54тис 599 заяв, НТУУ «Київський політехнічний інститут» - 47тис 664 заяв та КНТЕУ – 40тис 206 заяв.

Закривають десятку найбільш популярних вишів НАУ – 34тис 246 заяв, ДНУ ім О.Гончара – 33тис 415 заяв, ЧНУ ім Юрія Федьковича – 32тис 991 заява, ХНУ ім В.Н. Каразіна – 29тис  175 заяв та на десятому місці ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана" -27тис 462 заяви.

“За попередніми даними із року в рік залишаються популярними одні й ті самі спеціальності: філологія,  менеджмент,  економіка та право. До речі,  останні декілька років по кількості поданих заяв  в топ також входять комп’ютерні науки. Більш детальну інформацію ми оприлюднимо після того, як проаналізуємо увесь масив інформації”, - пообіцяла Інна Совсун.

Джерело: http://mon.gov.ua

 

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!