s-osvita.com.ua ЖУРНАЛ «СУЧАСНА ОСВІТА» Статьи из журнала Обучение за границей Коли подавати документи на вступ до європейських вишів?


Шановні відвідувачі сайту!

Запрошуємо відвідати наш новий сайт OSVITA.IN.NET, де ви зможете ознайомитись з актуальними пропозиціями українських і закордонних університетів і не тільки ...

https://osvita.in.net

Коли подавати документи на вступ до європейських вишів?

Журнал «Сучасна освіта» №12 (2014р.)

Вчитися за кордоном вже давно стало модно серед українських студентів і випускників шкіл. Різноманітність навчальних програм дає можливість не тільки вдало розпочати свою кар'єру, але й поглибити знання в тій чи іншій сфері, зіставити досвід викладання рідної країни і закордонної держави. Плюс до всього - завжди потрібна практика іноземної мови. Загалом, поєднання корисного з приємним, як говориться.
Спеціально для тих, хто хоче поїхати навчатися до Європи в 2015 році ми підготували графік подання документів до університетів Європи та вищі навчальні заклади 17 європейських країн.

Фінляндія

Якщо Ви плануєте навчатися на англомовній програмі в політехнічному вузі, яка розпочинається в осінньому семестрі, то Вам потрібно подати документи до 14 вересня. До 27 вересня приймальна комісія ВНЗ повідомить про результати зарахування. Якщо університет вишле Вам запрошення про вступ, Вам необхідно прийняти або відхилити його до 11 грудня.
Класичні університети країни здійснюють прийом заявок з кінця листопада по лютий-квітень залежно від програми навчання і вишу. Точні дедлайни варто з'ясувати на сайті обраного навчального закладу.

Франція

Якщо Ви збираєтеся навчатися французькою мовою на бакалаврській програмі, документи повинні бути подані до кінця січня. Якщо ж Вас цікавлять англомовні програми, то 31 березня, як правило, є кінцевим терміном подачі заявок. Магістерські програми теж приймають заявки від абітурієнтів до 31 березня.

Німеччина

Не дивлячись на невеликі відмінності в термінах подачі заявок в різних вузах, більшість університетів Німеччини приймають документи на вступ два рази на рік. З червня по 15 липня - на зимовий семестр. Лист про результати зарахування повинний прийти в серпні-вересні, а саме навчання розпочнеться у жовтні. І з грудня по 15 січня - на літній семестр. У цьому випадку приймальна комісія прийме рішення в березні, з початком навчання в цьому ж місяці або на початку квітня.

Люксембург

Більшість вищих навчальних закладів країни приймають документи два рази на рік: на літній семестр з січня по лютий і з липня по вересень на зимовий семестр. Заявки від абітурієнтів, які вступають на програми магістратури приймаються протягом усього навчального року.

Швеція

Три рази на рік приймаються заявки на вступ до вузів Швеції: до середини серпня і до середини жовтня на весняний семестр, до середини січня на осінній семестр.
Іноземним студентам, які проживають за межами ЄС, рекомендується подати документи якомога раніше, щоб встигнути отримати дозвіл на тимчасове проживання в Швеції.

Великобританія

Оксфордський і Кембриджський університети приймають документи до кінця жовтня. Такий же термін встановлений для медичних програм. В ряд університетів прийом документів здійснюється до 15 січня. Багато університетів приймають заявки до кінця травня. На програми Foundation документи приймаються до середини липня.

Австрія

Австрійські університети набирають абітурієнтів два рази на рік: 1 вересня і 1 лютого відповідно для  зимового і літнього семестру. Абітурієнти з ЄС можуть також подати документи в листопаді та квітні.

Ірландія

Терміни подачі заявок на вступ до університетів Ірландії дуже відрізняються. Як правило, документи приймаються в зимовий період на програми магістратури. Аспірантські програми можуть мати або фіксований термін подачі заявок, або документи можуть прийматися протягом всього академічного року. Тому в кожному випадку дедлайни для подачі заявок слід уточнювати на сайті обраного ВНЗ.

Греція

Документи від громадян інших країн (не з Греції) приймаються Міністерством освіти з 20 по 30 липня включно. Початок навчання - 1 вересня. Осінній семестр закінчується в середині грудня. Весняний починається 1 лютого і закінчується в середині травня.

Угорщина

Навчання в більшості університетів Угорщини ведеться угорською мовою. Документи приймаються з 15 лютого по 15 листопада. Дедлайни з прийому документів на англомовні програми слід уточнювати в обраному навчальному закладі. Як правило, документи приймаються за семестр до планованої дати початку навчання.

Нідерланди

Подавати документи до університетів Нідерландів рекомендується за 6 -7 місяців до початку навчального року. Кінцевий термін подачі документів у більшості університетів настає у квітні - травні, якщо програма розпочинається у вересні, і в жовтні - листопаді, якщо навчання розпочинається в лютому.

Словенія

Як правило, навчання в Словенії ведеться словенською мовою. Однак, абітурієнти, які не володіють словенською, можуть вибрати курси навчання англійською мовою. Також є можливість відповідної адаптації навчальних програм.
Прийом документів до вищих навчальних закладів Словенії зазвичай проходить в січні. Всю необхідну інформацію про вільні місця і умови прийому можна знайти на сайті Міністерства вищої освіти, науки і технологій (http://www.arhiv.mvzt.gov.si/).
Заяву про прийом можна подати навесні або восени. Якщо після закінчення осіннього дедлайну в університеті залишилися вільні місця, то абітурієнти можуть подати заяву на вступ аж до 10 жовтня. Навчальний рік розпочинається 1 жовтня і закінчується 30 вересня.

Данія

Строки прийому на навчання в Данії в осінньому семестрі закінчуються 15 березня. Ряд датських вузів приймають документи і на весняний семестр. Документи на весну приймаються до 15 серпня.

Ісландія

Університети Ісландії приймають документи на осінній семестр від іноземних студентів до 15 березня. Для студентів зі Швеції, Фінляндії та Норвегії термін подачі документів зсувається до початку червня.

Норвегія

Норвезькі вузи, як правило, приймають заяви про вступ до 1 березня. Це стосується прийому іноземних абітурієнтів на осінній семестр. Для студентів зі Швеції, Норвегії та Фінляндії дедлайн зсувається до 15 квітня.

Італія

Для тих, хто цікавиться навчанням в Італії, документи приймаються італійським інститутом або посольством Італії до середини травня. Потім документи надсилаються в обраний італійський вуз. Це стосується навчання в державних вузах країни італійською мовою. Процедура вступу в приватні вузи для навчання англійською мовою простіша і терміни прийому заявок довші.
У серпні абітурієнти отримують інформацію про зарахування і, в разі позитивного рішення, запрошення здати тест на знання італійської мови або пройти співбесіду (залежить від вузу), а також здати інші іспити у вересні, якщо це необхідно.

 Іспанія

Дедлайни на прийом документів можуть варіюватися у різних університетах і коледжах Іспанії. Однак, можна виділити три основні терміни подачі заявок: до початку червня на осінь, або до початку вересня в разі додаткового набору студентів, або до початку грудня на весняний семестр.

Ми бажаємо Вам успіху в вступі в європейський університет.
Не проспіть свій дедлайн!

За матеріалами агентства GSA (http://gradstudyabroad.ru)

07 122 2016ДОРОГІ АБІТУРІЄНТИ І ВИПУСКНИКИ ШКІЛ!

Вас вітає довідково-інформаційний портал
СУЧАСНА ОСВІТА В УКРАЇНІ І ЗА КОРДОНОМ!

Підпишіться у формі підписки (див. нижче), щоб завантажити безкоштовно журнал «Сучасна освіта», в якому навчальні заклади запрошують докладніше дізнатися про набір абітурієнтів і правилах прийому.

Журнал висилається безкоштовно на е-мейл в цифровому форматі.

Ніякого спаму! Увага! Ми не зможемо доставити пошту на домени .ru!